ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
 • Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας
  26650 99400
 • ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας
  26650 22309
 • Τουρ. Περίπτερο Συβότων
  26650 93197
 • Δήμος Συβότων
  26653 61500
 • Νομαρχία Θεσπρωτίιας
  26650 99909
 • ΕΟΤ Θεσπρωτίας
  26650 22227
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Διαμάντης Σπύρος
Τ.Κ. 46 100
Σύβοτα Θεσπρωτίας

E-mail: anthee.sivota@yahoo.com


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πολλοί είναι πλέον οι συμπολίτες μας που επιλέγουν την όμορφη περιοχή των Συβότων για τα Σαβατοκύριακα και τα μπάνια τους την καλοκαιρινή περίοδο. Η Εγνατία Οδός που μειώνει την ώρα ταξιδιού και η αναμφισβήτητη φυσική ομορφιά της περιοχής οδηγούν όλο και περισσότερους στα Θεσπρωτικά παράλια. Πανέμορφες καταπράσινες ακρογιαλιές σε όλο το μήκος των παραλίων προσελκύουν όχι μόνο τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών αλλά και χιλιάδες τουρίστες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μία περιοχή μάλλον άγνωστη πριν κάποια χρόνια για τους περισσότερους Έλληνες, πόσο μάλλον για ξένους τουρίστες στο παρελθόν. Τα Σύβοτα αποτελούσαν ένα μικρό χωριό τη δεκαετία του 80' με λίγα καταλύματα και εξοχικά σπίτια Ευρωπαίων που επέλεγαν την περιοχή για να φτιάξουν μια θερινή κατοικία στη Μεσόγειο, σεβόμενοι ως επί το πλείστον την περιοχή και το φυσικό περιβάλλον. Σήμερα η ευρύτερη περιοχή των Συβότων γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη.

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Sivota - Syvota) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Από την πρώτη στιγμή το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα γύρω από ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Aγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος.

Τα Σύβοτα διαθέτουν μαρίνα και αρκετοί επισκέπτες καταφθάνουν με ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Επίσης τα Σύβοτα μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για μια διαδρομή στα Ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου.

Τα Σύβοτα βρίσκονται 24 χιλ. Νότια της Ηγουμενίτσας και αποτελούν το μικρό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας. Είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου Συβότων και κατά την απογραφή του 2001 είχαν 908 κατοίκους.

ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Πατήστε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος και πλοηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σύβοτα
Ζάβια
Αγ. Παρασκευή
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σύβοτα - Διαμερίσματα Ανθή
Σπηλιές
Παραλία Συβότων
Πλατεία